Academische praktijk – Het Doktershuis – Ridderkerk
Header afbeelding
Het Doktershuis
Nic. Beetslaan 3-5 2985VG
Ridderkerk

Academische praktijk

logo primeur kl webWat is Primeur?

Primeur is een netwerk van academische huisartspraktijken die aangesloten zijn bij de afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Het bestaat sinds januari 2011 en wordt gevormd door 5 gezondheidscentra binnen Rotterdam en 6 gezondheidscentra in de regio Zuid-West Nederland.

Binnen de 11 Primeur centra werken ruim 70 huisartsen, gezamenlijk leveren zij zorg aan ongeveer 115.000 patiënten. Momenteel zijn er 18 huisartsen in opleiding (aios) werkzaam binnen de Primeur centra.

De Primeur centra onderscheiden zich door integratie van alle academische taken: de centra leiden aios op tot huisarts, begeleiden co-assistenten tijdens het co-schap huisartsgeneeskunde en participeren in huisartsgeneeskundig onderzoek. Daarnaast gaan de academische centra zich onderscheiden door het leveren van academische patiëntenzorg, en het initiëren van zorginnovatie.

Waarom het Primeur netwerk?

Het doel van het netwerk is om de samenwerking tussen universiteit en huisartsenpraktijken te versterken met als uiteindelijk doel de kwaliteit van opleiding, onderwijs en onderzoek en zorg voor de patiënt te verbeteren.